Chocolate chip cookies med nutella

 
 
Som ni hör är det mycket choklad i detta recept men de är så underbart goda! Jag gillar särskilt att värma upp de lite så att nutellan i mitten är helt smält. Detta recept är perfekt för alla er chokladälskare därute. Och de var otroligt lätta att göra också. Receptet är taget från en engelsk youtubekanal vilket är förklaringen till de lite konstiga måtten. Jag tog på ett ungefär:)
 
Ingredienser:
4,7 dl mjöl
1,8 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 salt
250 g rumsvarmt smör
1,8 dl strösocker
1,8 dl farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
ca 400 g hackad choklad (detta är vad som står i det ursprungliga receptet, jag tog kring 250-300 g och blandade mörk choklad med mjölkchoklad. Vill man göra det lätt för sig kan man köpa små chokladknappar. De finns i bakhyllan i affären och man slipper då hacka ;) )
ca 35 tsk nutella
 
Kakdegen:
Blanda samman mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt. I en annan skål, blanda samman socker, farinsocker och smör tills det är ljust och pösigt. Lägg i ägg och vaniljsocker och blanda ihop. Lägg i de blandade torra ingredienserna lite i taget och blanda samman allt ordentligt. Vik försiktigt in chokladbitarna. Denna deg är väldigt stel och hård så det tar lite armkrafter att blanda i chokladen, men så ska det vara! Lägg lite plastfolie över degen och ställ det i kylen ca 2 timmar.
 
Nutella:
Placera ca 35 runda bollar av nutella á la 1 tsk vardera på ett bakplåtspapper. Lägg in detta i frysen ca 1 timme eller tills de är ordentligt frysta och kakdegen är färdig. Att nutellan blir fryst gör det mycket lättare att placera den i mitten av kakan.
 
Kakorna:
Ta ut hela degen samt några nutellabitar. Rulla små bollar av degen, platta till den, stoppa en nutellabit i den och vik degen runt nutellan. Se till att degen täcker hela nutellabiten så att nutellan inte läcker ut i ugnen. Det är som sagt smart att bara ta ut ca 6-7 bitar nutella i taget från frysen eftersom de annars hinner smälta. 
 
Placera kakorna på ett bakplåtspapper på en plåt och sätt in de i ugnen ca 10 minuter i 175°C. Det är väldigt svårt att veta när de är klara eftersom de är choklad. Det är alltid svårt att se när de blir brända! Jag gick bara på känsla, men ca 10 minuter tror jag är bra. Låt kakorna svalna lite på plåten och flytta de sedan till ett galler. 
 
Färdigt! Ät och njut! 

Kommentera här: