Semester!

God morgon vänner!
Igår var en speciell dag, för då fick jag nämligen semester! I... en vecka, hehe, men ändå! Även mamma går in på sin andra semester så vi firade genom att gå ut och äta på lottas, vilket är familjens favoritställe. 
 
Och alla beställer vi samma sak! För att det är typ det godaste som finns? Börjar dregla lite nu...
 
Annars gjorde jag inget speciellt igår kväll, jag var helt utmattad från jobbveckan som varit (och som då även inkluderade flytt), att jag stupade i säng redan vid halv 11. Men då vaknade jag nu istället pigg och utvilad efter ca 11 timmars sömn redan kl. 9.30. Det kanske för många kan tyckas väldigt tidigt, men jag gillar att vara uppe rätt tidigt, så länge jag har fått sova ut. Det här med att klockan ska ringa klockan 6 på vardagarna är absolut inte min stil, men att vakna utvilad redan klockan 9 är underbart enligt mig. Då har man ju hela dagen kvar!
 
Idag är planerna att ta tag i alla flyttlådor som nu ligger i min nya lägenhet. Det ska bli jätteroligt! Och jätteskönt att verkligen få göra sig hemmastadd där snart, så att lägenheten inte bara är tom. Även om det är en fantastisk akustik där utan möbler ;)
 
Nej, nu börjar mitt morgonte att kallna... Ha det bäst!

Flyttlasset går!

Hej vänner! 

Nu är jag mitt inne i flyttandan! De senaste dagarna har nämligen ägnats åt att packa ner allt som ska följa med till tomtebo i flyttlådor, samt att flytta ut alla möbler ur mitt rum som inte ska med. Det gick ändå förvånansvärt fort skulle jag säga, mycket snabbare än jag trodde. Men så är det ju bara ett enda rum också. Just nu tar jag dock med mig det mesta, även om jag inte riktigt är så förtjust i allting. Nu är det viktigaste bara att få dit alla nödvändigheter och övriga bra grejer att ha, och så tänker jag att jag under året kan försöka byta ut de saker jag tycker mindre om mot något som passar min stil bättre. Jag är ju dock en person som har väldigt svårt för att göra mig av med saker samt att köpa något nytt (jag får alltid känslan av att jag bara slösar, med resultatet att jag typ inte har några kläder i min garderob för tillfället). Men jag tänker att om jag är strukturerad och lägger undan lite pengar varje månad som är just för inredning, så borde det vara lite lättare att försvara det för mig själv, haha. 

 

Idag har flyttlasset alltså gått! Jag var dock inte där, jag har ju varit på jobbet idag, men pappa har som tur är ledigt nu så han kunde vara med och låsa upp och så vidare. Så nu står allt i min lägenhet och bara väntar på att jag ska komma och packa upp det. Det här är så spännande!

Jag ska dock erkänna att det var väldigt jobbigt för mig att packa allt i lådor. Jag har ju bott i det rummet sedan jag var 8 år, och när jag började packa ner alla mina saker så sköljde insikten över mig om att jag för första gången i mitt liv ska bo utan min familj. Och helt själv dessutom. Ingen jag kan komma hem till och prata om hur dagen har varit eller ge en godnattkram innan man går och lägger sig. Det kändes bara så väldigt ensamt helt plötsligt. Som tur var (eller hur man nu ska säga), så hade mamma ungefär samma sinnesstämning så vi satt och pratade ut om det en stund vilket var skönt. Vi kom fram till att jag ju faktiskt inte har flyttat speciellt långt, och vi har dessutom en extrasäng som ska ställas in i mitt rum så jag kan komma hem när jag vill, på någon helg eller liknande, och bo hemma en stund som vanligt. Och det finns ju faktiskt telefoner om man vill prata om dagen;)

Hur som helst så kändes det lite bättre igen, och idag känns det bara roligt! Det känns ju oftast bara kul, men ibland kommer de där tunga känslorna, och jag tycker att de faktiskt kan få göra det. Jag är så väldigt priviligerad och har en sådan underbar tur att jag får flytta in i en jättestor, jättefin egen lägenhet och få nästan alla möbler och annat helt gratis, och ibland kan jag känna press på att jag alltid måste vara glad och tacksam och lycklig eftersom jag får ha det så bra. Men vissa dagar måste man faktiskt få må lite dåligt, vilket är något jag kämpar mycket med att lära mig själv. Det går bättre och bättre!

 

Ikväll ska jag till Sävar för att hälsa på några vänner som jag inte har träffat på evigheter, vilket ska bli jättetrevligt! Jag är dock riktigt riktigt trött just nu, men jag tröstar mig med att det faktiskt bara är en jobbdag kvar innan jag har min lediga vecka. Äntligen!

 

Ha det bäst!

Födelsedagsfirande

Hej vänner! 
Nu är helgen slut, och den har gått jättefort som vanligt. Jag har haft väldigt aktiva helger denna sommar och spenderat den största tiden i nya lägenheten med flytten. Igår kväll var dock första gången som mina kompisar var där. Vi hade ett litet överraskningsfirande för Emma eftersom vi inte har firat henne på riktigt för födelsedagen. Det var superkul, vi hängde i lägenheten en stund och for sedan ner på båten, vilket också var väldigt trevligt. Det ledde dock till en hel del städning idag, men det var det värt!
 
Idag har jag tagit en lång sovmorgon, grejat och fixat en stund i köket och städat lägenheten efter gårdagen. Jag gjorde en egen citronlemonad som jag och familjen har njutit mycket av i sommar. Den är verkligen jättegod och väldigt enkel att göra. Kanske kommer det upp ett recept senare? 
 
Dagen efter partyt ser det lite halvtasktigt ut, men då vet man att det har varit kul;)
 

Jag hann också fixa en liten annan grej i lägenheten idag. Igår var nämligen jag, Johanna och pappa över till lägenheten en snabbis och jag och Johanna passade då på att bygga ihop min "smyckesgarderob" som jag har köpt. Jag älskar den redan och var därför bara tvungen att ta med mina smycken idag och sortera in de. Jag har varit så less på min tidigare icke existerande sortering av smycken som gör att jag sällan använder de eftersom jag inte kan få en överblick över vad jag har, men nu är det såå mycket bättre. Denna kan jag verkligen rekommendera! Jag hittade just den här på expo, men jag har också sett något liknande på coop forum, så jag skulle gissa att man kan hitta de lite överallt. 
 
 
 
 
Nu ska jag sova (om jag kan, nu när jag har förskjutit dygnet), det är ju jobbdag imorgon... Men om 5 dagar får jag semester, tjoho!
 
Ha det bäst!