Småkakor med vit choklad och kardemumma

Dessa småkakor är himmelskt goda, ni måste prova dessa! Kardemumman och den vita chokladen kompletterar varandra perfekt och kakorna är otroligt spröda och knapriga. Detta recept har jag tagit från internet men jag kan inte alls komma på var någonstans tyvärr!

 

Småkakor med vit choklad och kardemumma

ca 30 stora kakor eller 40 mindre

4 ½ dl vetemjöl

½ tsk bikarbonat

½ tsk salt

150 gram smör/margarin

½ dl råsocker/rörsocker

3 ¼ dl strösocker

½ tsk kardemumma

2 tsk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula

200 gram hackad vit choklad

 

Gör så här:

1. Smält smöret.

2. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.

3. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.

4. Blanda mjöl, bikarbonat, kardemumma och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.

5.Hacka chokladen och blanda ner den i degen. Jag använder chokladknappar som man kan hitta i bakhyllan på lite större matvaruaffärer. Det spelar ingen roll egentligen, men då slipper man hacka chokladen och allt går mycket snabbare och smidigare!

6. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till ordentligt med t ex en stekspade.

7. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter, tills kanterna fått lite färg.  Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

 <3
 
 
 

Kommentera här: