Middagstips - Pastagratäng

Hej hopp! 
Jag hoppas att ni har haft en trevlig fredag så här långt. Jag har tagit det ganska lugnt, pluggat lite, bakat och stickat. Igårkväll var jag bjuden på middag hos Cornelia. Det var en riktigt trevlig kväll, så kul att träffa lite vänner som jag inte har sett på så länge! <3 Jag har föresten tidsinställt lite inlägg nu de senaste dagarna men jag har inte lyckats få de att komma upp på facebook, så ni som hittar hit därifrån kan bara scrolla ner lite på min blogg så hittar ni lite nya inlägg. Är det någon som vet hur jag fixar detta föresten? Jag har kopplat bloggen till fb och tryckt i att alla inlägg ska komma upp på fb, men det funkar inte när jag tidsinställer dem?
 
Nu åter till inläggets ämne - ett litet middagstips! Jag och Johanna gjorde denna gratäng till middag idag och den var färdig precis när mamma och pappa kom hem så det blev en familjemiddag för en gångs skull. Supermysigt!<3 Och gratängen blev supergod, och ser väldigt god ut också! Alltid ett plus ;)
 
Recept (detta är för två personer, vi gjorde dubbla receptet och det blev precis lagom till oss fyra)
 
Ingredienser:
140 g pasta
100 g broccoli, 1 1/2 dl vatten + 1 krm salt
100 g skinka eller kassler (vi köpte skinka som redan är hackad, det blir lite smidigare om man är lat;) )
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl mjölk
1 krm peppar
1 krm muskot
2 msk riven ost
 
Till formen
1 tsk matfett
 
Gör så här:
· Sätt ugnen på 250°
· Koka pastan som vanligt (vi använde fusilli, men man kan välja pastasort efter smak)
· Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av väl
· Koka upp vatten + salt till broccolin
· Lägg i broccolin och låt den sjuda ca 3-5 min. Djupfryst broccoli behöver inte kokas.
· Skär köttet i små tärningar och broccolin i små buketter.
· Värm matfettet i en kastrull
· Fräs köttet i matfettet på svag värme
· Strö över vetemjöl
· Tillsätt vatten och buljongtärning och rör till det tjocknar
· Tillsätt mjölk, kryddor och hälften av osten och låt det koka upp. Rör hela tiden
· Smörj en ugnssäker form
· Lägg den kokta pastan i formen och broccolin ovanpå
· Häll såsen över och strö på resten av osten
· Ställ formen mitt i ugnen. Låt gratängen stå inne till den fått fin färg, ca 10 min.
 
 

Kommentera här: