Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

Det här var en tårta som jag bakade inför min 18-årsdag, när jag bjöd mina vänner på middag. Jag kände för en marängtårta och sökte helt enkelt på google efter det, och då hittade jag denna. Jag kan nu meddela att den är makalöst god och inte alls svår att göra! Dock gick mina marängbottnar väldigt lätt sönder, så man ska nog försöka att göra den så sent som möjligt så att man nästan kan servera den så fort den är färdig. 

 Ingredienser

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 1/4 dl vispgrädde
  • 250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)

Garnering

  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 dl färska hallon

 

  1. Mjölkchokladtryffel: Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
  2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
  3. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  4. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  5. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
 
 
Jag hittade receptet här. Detta är helt klart ett recept att spara och återanvända!
 
Förutom tårtan bakade jag även lite drömmar och schackrutor. Jag är väldigt svag för småkakor, och klassikerna går ju bara inte att motstå!
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: